2017. máj 15.

Támogasd a civileket az adód 1%-val!

írta: Mach Péter
Támogasd a civileket az adód 1%-val!

Már csak egy hetünk maradt! Még egy hétig dönthetsz: a CÖF-nek adod, vagy civileket támogatsz az adód 1%-val?

giphy.gifMár csak egy hetünk maradt (2017. május 22-ig), hogy adónk 1%-val támogassuk a civileket, ha stadionok és a CÖF helyett másra költenénk ezt az összeget akkor nem érdemes bent hagyni a költségvetésben. Ha gyermekeink, óvodáit, iskoláit támogatnánk vagy állat- és természetvédő szervezeteket most még tehetjük. Ha pedig az átlátható pénzügyeinket tartjuk fontosnak, akkor szintén.

Már márciusban írtam arról, hogy azzal, hogy automatikusan az adóbevallás-tervezet elfogadásával teljesíthetjük a SZJA bevallási kötelezettségünket, a változás fő vesztesei a civil szervezetek lehetnek.

Legalábbis azok, akik nem készültek fel a változásra és nem mozgósították a tagjaikat az 1%-os gyűjtéshez. Idén ugyanis már nem elég néhány TV vagy újsághirdetés ennél hatékonyabb módszereket kell választaniuk arra, hogy a bevallást be sem nyújtók az 1%-os nyilatkozatokat postára adják vagy az ügyfélkapun benyújtsák.  Ugyanis amennyiben valaki nem rendelkezik az 1 százalékáról, akkor adójának ez a része papíron nem vész el, hanem a költségvetésben marad, azaz ezt az összeget az állam a költségvetési törvényben leírtak szerint költi el. Akár odaadhatja a CÖF-nek is, vagy újabb stadionokat építhet belőle, aki tehát ezt szeretné elkerülni, annak rendelkező nyilatkozatot kell adnia.

Hogy miként teheted meg, arról bővebben itt olvashatsz:

Hogyan adjuk adónk 1%-át a civileknek?

Aki pedig még most futna neki a bevallás-tervezet elfogadásának, annak pedig ezt a posztunkat ajánlom.

És tényleg működik!

Szólj hozzá

1% szja