2017. máj 11.

Adós-péntek az újpesti piacon

írta: Mach Péter
Adós-péntek az újpesti piacon

adotarffi-e1488914620552.jpg

Magbörze és palántavásár helyett adós pénteket tartanak az újpesti piacon.

Apróbb "hibákkal" és egyelőre kevés érdemi információval, de működik a tavasszal nagy csinnadrattával átadott adótraffipax. Most például az újpesti piac pénteki ellenőrzését jelzi előre. Holnap tehát megnőhet a kiadott nyugták száma és érdekes információt nyújthat az online pénztárgépek statisztikájának esetleges vizsgálata. A rendszer egyelőre még nem teljesen ügyfélbarát, a Pest legészakibb kerületében tartott ellenőrzés például a Dél-Budapest cím alatt található (az ellenőrzést ugyanis a szomszédos adóigazgatóság végzi).

Az adóhivatal honlapján úgynevezett adótraffipax jelzi márciustól, hol kell számítani célirányos ellenőrzésekre, megyéről megyére és a fővárosi régiókban is követhető, hogy hol jelennek meg biztosan az ellenőrök.

Most például a NAV Dél-budapesti Adó-és Vámigazgatósága munkatársai 2017. május 12-én, pénteken a főváros területén, kiemelten az újpesti piacon (Budapest, IV. Szent István tér 12.) ellenőrzéseket végeznek, ahol az adóellenőrök elsősorban a számla és nyugtaadási kötelezettség teljesítését, az online pénztárgép használatának jogszerűségét, valamint az alkalmazottak foglalkoztatásához kapcsolódó bejelentések szabályszerűségét vizsgálják.

Aki idekattintgat annak érdemes figyelmesen kezelni az oldalt, mert egyelőre az adóhatóság és nem az ügyfelek szempontjából kerülnek ki az információk. Így a mostani újpesti ellenőrzés is Dél-Budapest címmel került ki az oldalra, mert onnan érkeznek a revizorok.

A megyei előrejelzések itt megtekinthetők.

Szólj hozzá

piac ellenőrzés adótraffipax