2015. ápr 28.

Visszaszámlálás indul!

írta: Mach Péter
Visszaszámlálás indul!

Ismét indul a nagy visszaszámlálás, de ne ijedjen meg: mi segítünk!

A magánszemélyek számára május 20. a személyijövedelemadó-bevallás benyújtásának és az adó megfizetésének törvényi határideje.

A sorban állások elkerülése érdekében nem érdemes az utolsó pillanatra hagyni azonban a bevallás kitöltését és benyújtását. A tapasztalatok szerint ugyanis a határidő közeledtével növekszik az ügyfélszolgálatok és a posták forgalma és a telefonos tájékoztatást kérők száma is.

Amennyiben valaki nem élt az egyszerűsített bevallás lehetőségével, és nem kérte a munkáltatói adó megállapítást, akkor a 1353 számú személyijövedelemadó-bevallás nyomtatványon vagy az adónyilatkozat benyújtásával (1353ADÓNYILATKOZAT nyomtatvány), önállóan köteles teljesíteni bevallási kötelezettségét. A kitöltéshez szükség van a tavalyi adóköteles jövedelemről szóló igazolásokra, amelyeket február 15-ig meg kellett kapniuk az adózóknak.

A kitöltött és aláírt bevallás (adónyilatkozat) leadható személyesen a NAV ügyfélszolgálatokon, illetve feladható a postán. Aki rendelkezik ügyfélkapus regisztrációval, az elektronikus úton is eleget tehet bevallási kötelezettségének a NAV nyomtatványkitöltő programjának használatával.

Aki segítségre szorul, elakadt a bevallás kitöltésében keressen minket könyvelőirodánkban a 1215 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 13-15..szám alatt, vagy kérjen időpontot e-mailben (iroda@mach.hu) vagy telefonon 06(30)9544-845.

Szólj hozzá

határidő bevallás SZJA