2014. ápr 13.

Vigyázat, átverés!

írta: Mach Péter
Vigyázat, átverés!

netes-csalas.jpgLevelet hozott a posta, látszólag hivatalosat: a Magyar Kereskedelmi Nyilvántartási Intézettől.

Azt írja az MKNI nyilvános jegyzékében történő közzétételért fizessek 24.000 Ft-ot. Szép, hivatalos levél, bal felső sarokban Magyarország hivatalos címerére hasonlító céglogó, blikkfangos mondatok, furcsa hivatkozások a saját üzletszabályzatukra, mintha jogszabályi előírások lennének.

Elolvastam, mondtam ügyes próbálkozás, de úgysem ugrik be senki egy ilyen átverésnek és landolt is a kukában a levelük. Aha, ahogy azt Móricka elképzeli, két napon belül két ügyfelem is megkeresett telefonon és e-mailben: valóban utalniuk kell-e 24.000 Ft-ot.

MKNI1.jpg

A levél letöltése: első oldal

A levél letöltése: második oldal

Szóval úgy tűnik, nem csak ügyes, de sikeres is az átverés.
Én a magam részéről senkinek nem ajánlom, hogy megtegye, egyrészt nem kötelező, másrészt egyszerű kereséssel nehéz információkhoz jutni a társaságról, pláne az évi 24.000 Ft-ért nyújtott szolgáltatásról..
Honlapja: az mkni.hu-n ez fogadja az érdeklődőt:

A weboldal átmenetileg nem elérhető egy rendkívüli karbantartás miatt.

Kérem nézzen vissza később vagy írjon nekünk kapcsolat@mkni.hu
Elnézést kérünk a kellemetlenségért, Magyar Kereskedelmi Nyilvántartási Intézet.


Ráadásul a hvg.hu szerint már csalás gyanúja miatt indított nyomozást ismeretlen tettes ellen a rendőrség a levél ügyében. A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara vállalkozóktól kapott jelzések alapján csütörtökön tett feljelentést az V. kerületi rendőrkapitányságon.

Szólj hozzá

csalás átverés Magyar Kereskedelmi Nyilvántartási Intézet